Fiske

s_fiske

Nærhet til gode fiskeelver.

Fra campingplassen er det ca 200 meter til Glomma, 500 m til Nøra og ca 5 km til Vangrøfta (også kalt Skrukka blandt en del fiskere). De er fine fiskeelver alle sammen. Særlig er Glåma i Nord Østerdal kjent som en meget bra elv for fiske etter ørret og harr. Det går sti langs med Glåma fra campingplassen og sørover forbi Os sentrum. Der Nøra møter Glomma er det satt opp en gapahuk, og det er tilrettelagt bålplass. Nøra er einsideelv til Glåma. I Nøra er det mer ørret. Vangøfta er også ei sideelv til Glåma. Øvere del av Vangrøfta blir kalt Skrukka blandt en del fiskere, og er kjent for godt ørretfiske. Hele Vangrøfta er fluefiskesone. Her er bare fiske med flue tillatt.

Andre elver og vann

Det er også mange andre fiskemuligheter i området her.

Nedfrysing av fisk

For de av gjestene våre som ønsker å få frosset fisk, så har vi fryseboks for nedfrysing av fisk på plassen. Ta kontakt med vertskapet for mer informasjon. I hytte nr 10 er det også egen fryseboks for nedfrysing av fisk.

Fiskekort

Vi selger fiskekort for Glåma, Nøra og nedre del av Vangrøfta i resepsjonen. Kortområdet er Glåma fra fylkesgrensa mot Sør-Trøndelag, og ca 20 km sørover til gammelbrua nord for Tolga. Videre kan man fiske i Nøra opp til Bredalslibrua ( ca 10 km), og i nedere del av Vangrøfta opp til Brufossen (ca 5 km). Kortet selges som døgn, uke eller sesongkort.

Fisketider

Fisketiderkan variere fra kortområde til kortområde. I Glomma, Nøra og Vangrøfta på Os er det fiske fra 15. mai til 15 september.

Redskaper i Glomma i Os

Tillatte redskaper og agn: Flue, mark og sluk (bare flue i fluesonene). Fiske fra båt eller flytering er ikke tillatt i Glåma, Nøra og Vangrøfta. Fiske med ørekyte: Det er forbudt (både død og levende)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s